Links

WASC links

Foto’s WASC wijkactiviteiten

Overige links

 

Historie Nijmegen

 

 

Hieronder de logo’s en links naar meewerkende organisaties en partijen:

logo-gemeente-nijmegen
De gemeente ondersteunt ons in de wijk met allerlei zaken zoals subsidies, extra informatie, overleg om zaken aan te pakken in de openbare ruimte. O.a. ook i.s.m. Jos van der Lint van het Loket Duurzaam Wonen zijn wijkbewoners zoals Jan en Theo bezig met het begeleiden van Hemelwateropvang bij diverse bewoners.
logo-wijk-helden-282-160
Onze wijk heeft haar eigen wijkhelden-team wat met enkele ouders w.o. Loed het zwerfvuil opspoort en weghaalt.
logo_WANCO-doe-het-zelf
Bij de Wanco kan men terecht voor allerlei LED-Lampen, maar men is ook bereidt met u te kijken naar welke energiebesparende taken evt. door hun uitgevoerd kunnen worden.
Woonwinkel Atrium levert diverse soorten regenzuilen om een deel van het hemelwater op te vangen. Op ons buurtfeest stonden dankzij Atrium twee exemplaren.
logo-duits-groep-bewerkt
De Firma Duits heeft al bij een tiental woningen in onze wijk spouwmuurisolatie aangebracht via een door WASC georganiseerde gemeenschappelijke offerte met wijkkorting.
logo-hellosun
Hello Sun is in de weer geweest met enkele wijkbewoners om een energie-cooperatie te organiseren. Hello Sun is ook met de NSG aan het onderzoeken of er zonnepanelen op hun dak kunnen worden geplaatst door diverse energie-cooperaties uit Nijmegen. Met de Gemeente Nijmegen gaan we in gesprek om te kijken of er niet onder de paraplu van de Gemeente een koepelorganisatie moet komen die dit soort projecten faciliteert.
p1020813
In de Professor Schrijnenstraat is de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de complete renovatie van een tussenpand uit 1958 wat energiezuinig is gemaakt. Liander is gevraagd het gas te komen afkoppelen. Karla Mulder was op ons buurtfeest hun plan en uitvoering toe te lichten. Op hun website kun je in detail lezen hoe het hele project is aangepakt, uitgevoerd en wat het heeft gekost.